Åbent brev til Christiania København d. 26 maj 2004
Den 18. maj 2004 modtog kulturforeningen ”dunst” en henvendelse fra en Christianit med et ønske om vi skulle deltage i demonstrationen ”Forsvar Christiania” d. 22 Maj. Dermed blev det os klart, at forholdene om dunst tilknytning til Christiania ikke er bekendte. Derfor har vi skrevet dette åbne brev, som vi håber i vil bringe i Ugespejlet.

Kulturforeningen ”dunst” hører ikke længere til i Bøssehuset på Christiania ! Vi holder nu til på værestedet ”Thorvaldsen” på Frederiksberg for sindslidende og outsidere.

Da Bøssehuset havde stået tomt nogen tid, havde økonomisk underskud og der var trusler om at det ville blive besat af Christiania børn, blev dunst i 2002 opfordret til at bringe det homoseksuelle kulturvækstlag ind i huset, så det kunne bestå som et kulturhus for homoseksuelle. Det gjorde vi så !

Efter ca. 9 måneder i Bøssehuset, blev vi bedt om at forlade Christiania igen, fordi vi ikke passer ind i miljøet.

I vores tid derude indførte vi en demokratisk brugerstyret ledelses form og åbnede huset for kreative aktiviteter indenfor billedkunst, musik, foto, skulptur, video, dans, performance kunst, DJ,s og hvad vi ellers går og sysler med. Vi holdt en række arrangementer og aktiviteter, herunder en kunst workshop med efterfølgende udstilling, 3 Bevar Christiania aftener, onsdagslounges med Chillout DJ og fællesspisning mv. I samarbejde med Operaen afholdt vi cabaret arrangementet Arty Farty d. 22.03-2004, som havde fuldt hus.

Derudover arrangerede vi 3 større støttefester, som hjalp med at få Bøssehusets økonomi på plads efter en længere periode uden indtægter. Vi fik styr på økonomien og begyndte at afdrage på Bøssehusets gæld til Christiania. Vi udførte også en række reparationer på Bøssehuset og forsøgte at gå i dialog med naboer og forskellige af Christianias råd og udvalg.

Vi fik desværre overvejende negative henvendelser, f. eks. når vi lavede ”støj”, udviste ”upassende” adfærd og fik at vide at vi havde problemer med at forstå ”the Christiania lifestyle”. Vi er bla. blevet truet med baseball bats, har fået trusselbreve og homofobiske tilråb fra Christianitter. Vi har ikke oplevet Christiania som et samfund, der er åbent for ”vores slags” anderledes tænkende, men som et samfund der lukker sig om sine egne problemer med at få boligret og egne behov opfyldt.

Vores daglige kamp for at blive accepteret som dem vi er er, er lige så besværlig på Christiania som alle andre steder i Samfundet – nogle gange endda sværere.

Organisationen Distortion har bla. inviteret dunst til at deltage i deres støtte arrangement ”Christiania Distortion”. Da dunst ikke måtte bruge Bøssehuset har arrangørerne heldigvis sørget for, at vi kan holde dunst fest i en bus, der kører rundt om staden. Det bliver rigtig skægt, men desværre kunne vi ikke invitere de kunstnere og det band fra Berlin, som vi havde planlagt skulle repræsentere den homoseksuelle kultur på Christiania. Alle Christianitter er velkomne til at stige på bussen !

mvh dunst

Print denne side